9,3
689 beoordelingen
Terug naar overzicht
03-Start-productie-Toyota-Yaris-Cross-hero.jpg

VIDEO: productieproces nieuwe Yaris Cross

Speciaal ontwikkeld voor de Europese markt

De volledig nieuwe SUV Toyota Yaris Cross is speciaal en met uiterste zorg ontwikkeld voor Europa. Daarbij is optimaal gebruik gemaakt van de expertise die is opgedaan met de geroemde Toyota modellen C-HR en RAV4. Bekijk hier de video van het productieproces bij Toyota Motor Manufacturing France (TMMF).

Volledig nieuwe, compacte SUV

De Yaris Cross staat op het nieuwe TNGA-B-platform, net zoals de huidige, vierde generatie Yaris. Hiermee profiteert de bestuurder van meer rijplezier. De nieuwe Yaris Cross combineert Toyota’s lange ervaring met compacte auto’s en SUV’s. Tevens is de Yaris Cross leverbaar met de volledig nieuwe, vierde generatie hybridetechnologie. De compacte SUV met een onderscheidend design, royale uitrusting en toonaangevende veiligheid is per direct te bestellen vanaf 24.395 euro.

Belangrijk model

De productiestart van de Yaris Cross is een belangrijk moment voor Toyota. Het model draagt bij aan de sterkere concurrentiepositie in Europa. Bovendien past hij in het streven naar meer lokale productie en maximalisatie van productiecapaciteit. Toyota heeft als doel de Europese verkopen per 2025 te laten groeien tot 1,5 miljoen eenheden. Voor de productie van de Yaris Cross en de huidige, vierde generatie Yaris is 400 miljoen euro extra in TMMF geïnvesteerd. Hiermee is de capaciteit van de fabriek in Valenciennes opgeschaald naar 300.000 voertuigen per jaar. Er werken inmiddels 5.000 medewerkers.

Meer info over Yaris Cross Inschrijven Toyota nieuwsbrief