9,3
689 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Aygo-X-exterieur-driekwart-rechts-voor-rijdend-hero-dlrsts.jpg

Eerste indrukken Toyota Aygo X

Media op pad met opvolger Aygo

De populaire Toyota Aygo heeft een opvolger: de Aygo X. In Barcelona konden redacteuren van AutoWeek, Autovisie en de ANWB voor het eerst op pad met de nieuwe stads-SUV. Benieuwd naar de reviews? Lees hier de belangrijkste hoogtepunten uit de testverslagen.

Volwassen weggedrag…

AutoWeek besteedt uitgebreid aandacht aan de rijeigenschappen van de Aygo X: “Doordat de auto een groot deel van zijn ondersteltechniek deelt met de Yaris, heeft de Aygo X een behoorlijk volwassen weggedrag. Het onderstel is absoluut de aandrijflijn de baas. Het is lekker stabiel, de auto is lekker koersvast. En niet te vergeten: ondanks dat de auto groter is geworden, is de draaicirkel kleiner geworden. Dat is natuurlijk in krappe binnensteden een pre.”

Toyota-Aygo-X-exterieur-zijkant-1140.jpg
… en dito interieur

Ook de toegenomen binnenruimte voor de bestuurder en passagier valt in de smaak bij de redacteur van AutoWeek: “De Aygo X is langer, breder en hoger. De voor- en achteras staan een stukje verder uit elkaar en dat betekent een volwassener interieur. Tot en met de voorstoelen is het eigenlijk gewoon Yaris-ruimte.”

AutoWeek
Toyota-Aygo-X-exterieur-bovenkant-1140.jpg
Precies de ingrediënten voor een leuk sturende auto

Autovisie geniet op de bergwegen achter Barcelona en vindt de Aygo X veel volwassener sturen dan de vorige Aygo: “De wegligging is echt super. Van de Yaris hebben we al vaker gezegd dat hij echt lekker op de weg ligt. De wielen staan op de hoeken van de auto, de auto is breed en kort en dat zijn precies de ingrediënten voor een leuk sturende auto.” Ook vinden ze dat de auto een veiliger gevoel geeft. Niet alleen door het weggedrag, maar ook door de standaard veiligheidssystemen.

Autovisie
Toyota-Aygo-X-exterieur-voorkant-1140.jpg
Aangenaam hoog

De redacteur van de ANWB reed met de Aygo X door de binnenstad van Barcelona. “Hier in de stad valt op dat ik aangenaam hoog zit. Het is natuurlijk een crossover en de A-stijl staat een plezierig eind naar achteren. Dat maakt dat ik goed om me heen kan kijken. Dat was in stadsmini’s oude stijl wel eens anders.” Dat de Aygo X zijn platform deelt met de Yaris, valt ook bij de ANWB goed. “De kleine Toyota stuurt direct en de vering en demping staan een sportieve rijstijl toe.”

ANWB Ontdenk de Aygo X Inschrijven Toyota nieuwsbrief