9,3
689 beoordelingen
Terug naar overzicht
TW-Investeren-in-2021-hero-1140-380.jpg

Investeren in 2021? Jazeker. Doen!

Overheid maakt minder belasting betalen mogelijk

2021 staat in het teken van tekorten. De vraag naar goederen neemt toe, maar chipsfabrikanten hebben moeite om hun productie te verhogen. Het tekort aan chips resulteert in een tekort aan voertuigen, waardoor levertijden oplopen. Kun je beter niet in nieuwe bedrijfswagens investeren in 2021? Je moet nu juist wél investeren! Wij leggen uit waarom, want de overheid biedt mogelijkheden om je winst te drukken, zodat je minder belasting betaalt.

Meer info Proace Electric Meer info over de Proace Inschrijven Toyota nieuwsbrief
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Eén van die mogelijkheden is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Ondernemers mogen 28% van het investeringsbedrag tussen € 2.401,- en € 59.170,- van de winst aftrekken. Voor een ZZP’er kan dit een belastingvoordeel van ruim € 7.800,- opleveren. Het mooiste: je wordt niet ‘getroffen’ door de levertijden, want voor de KIA is het getekende verkoopcontract bepalend. Bij aankoop van de auto in 2021 is 2021 ook het boekjaar voor de investeringsaftrek. Je moet het voertuig wel 5 jaar in bezit houden.

In het kort

TW-Investeren-in-2021-1140-01.jpg
MIA

Wie elektrisch rijden overweegt, kan profiteren van nóg meer belastingvoordeel. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) biedt de mogelijk om 36% van de investering op een nieuw bedrijfsmiddel, dat vermeld staat op de milieulijst, van de fiscale winst af te trekken. De investering moet minimaal € 2.500,- bedragen en je moet het bedrijfsmiddel 5 jaar in bezit houden. De Proace Electric staat op die milieulijst en dankzij de unieke garantievoorwaarden houd je het voertuig natuurlijk zonder twijfel langer dan 5 jaar.

In het kort

TW-Investeren-in-2021-1140-02.jpg
SEBA

Steden gaan op slot voor niet-emissievrije voertuigen. De ene stad sneller dan de andere, maar feit is dat elektrisch rijden de toekomst heeft. De overheid stimuleert deze transformatie door u als ondernemer de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aan te bieden. Bij de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen (N1 of N2), ontvangt u 10% van het aanschafbedrag met een maximum van € 5.000,- als subsidie.

In combinatie met de MIA maakt dit elektrisch rijden zo aantrekkelijk zelfs dat rijden in de Proace Electric soms goedkoper is dan in de Proace met dieselmotor. Ontdek hier meer over de SEBA.

TW-Investeren-in-2021-1140-03.jpg
Lokale subsidies elektrisch rijden

Voor de ene ondernemer is elektrisch rijden dichterbij dan voor de andere. De kans is groot dat in jouw regio elektrisch rijden gestimuleerd wordt met een lokale subsidie. Deze subsidies kunnen oplopen tot duizenden euro’s, waardoor elektrisch rijden ineens goedkoper is dan rijden met een bedrijfswagen met een diesel- of benzinemotor. Doe hier je voordeel mee en profiteer van de lokale overheidssubsidies.

TW-Investeren-in-2021-1140-04.jpg
Investeren in 2021? JA!

De bovenstaande subsidies hebben twee dingen gemeen: je kunt je investering verkleinen én ze bieden sowieso de mogelijkheid om te investeren in 2021. Laat je niet ontmoedigen door langere levertijden, want bij de hier genoemde subsidies speelt de levertijd niet of nauwelijks een rol. Investeren in 2021? Ja! Het is de beste keuze die je kunt maken.

De bovenstaande subsidies kunnen per persoon verschillende voordelen opleveren. Vraag uw boekhouder naar meer informatie.

Meer info Proace Electric Meer info over de Proace Inschrijven Toyota nieuwsbrief